Ohlédnutí za metodicko – herními semináři

1. 6. 2023 -  Semináře - akce

Celé jaro Škola s hrou rozdávala inspiraci a radost učitelům. Setkali jsme se s pedagogy základních i středních škol a s metodiky prevence, kteří se seznámili s herními novinkami Albi pro inovativní vzdělávání.

Dvě hodiny plné desítek her s metodickými komentáři a materiály, skvělý raut a podnětná atmosféra. Učitele zaujaly nápady, jak využít například Elektronickou Albi tužku při matematickém běhacím diktátu. Češtináři ocenili Čtenářskou věž pro rozvoj čtenářské gramotnosti a Rodinnou trefu jako pomůcku do mluvnice.




„Jedna hra zajímavější než druhá. Výborné, zajímavé, přínosné.“

JIŘINA, ZŠ MNÍŠEK

Náš tým se vypravil na základě pozvání Pedagogicko-psychologické poradny Ústí nad Orlicí na setkání metodiků prevence a výchovných poradců. Tato skvělá parta ocenila pro svou praxi zapojení herních prvků nejen do výuky, ale i do práce s kolektivem při podpoře vlídného klimatu. Bodovaly u nich produkty Prima klimaNa kus řeči s kamarády.




„Prima klima by měl mít každý učitel.“

KATEŘINA, ZŠ WALDORFSKÁ PARDUBICE

Radost a inspiraci jsme přivezli také na metodicko-herní seminář se zaměřením na nadané žáky do Litomyšle. Učebna doslova praskala ve švech. Sešly se desítky hravých a milých učitelek, kterým jsme představili produkty a materiály nejenom do hodin matematiky. Zaujala je Matematika v kostce i karty IQ Fitness. Nadšené byly i z Motivačních samolepek pro své žáky.

Pozadu nezůstala Škola s hrou ani v předávání inspirace fyzikářům, chemikářům a informatikům. V rámci organizace Elixír do škol jsme se setkali na metodicko-herním semináři v Praze a konferenci na Univerzitě Hradec Králové s nadšenými pedagogy, kteří mají zájem na tom, aby jejich výuka byla maximálně poutavá. Proto oceňují zapojení našich herních prvků do své učitelské praxe.

Děkujeme všem učitelům, kteří učí s hrou. Věříme, že tato forma nese ovoce jim i jejich žákům a studentům.

Těšíme se na další setkání

Tým Škola s hrou


Motivujte i vy své žáky a učitele! U nás je z čeho vybírat. Registrujte bezplatně svou školu do programu Škola s hrou a nakupujte vzdělávací hry a pomůcky za zvýhodněné ceny.


Text: Mgr. Lada Kudláčková, Albi Foto: Albi